SPORT8 jan '16 19:48

Kramer staat er alleen voor op 5 km

Auteur: ANP Nieuws

MINSK (ANP) - Schaatskampioen Sven Kramer staat er zaterdag op de 5000 meter bij de EK allround in Minsk vrijwel alleen voor in de elfde en voorlaatste rit.

ANP
ANP

Van zijn tegenstander Vitali Michailov hoeft de zevenvoudige titelhouder weinig tegengas te verwachten. De 29-jarige Wit-Rus, die voor eigen publiek uitkomt, reed vorig jaar bij de EK in Rusland op de 5000 meter de vijftiende tijd (6.45,82). Kramer was destijds in zijn winnende race ruim 28 seconden sneller. Jan Blokhuijsen, Europees kampioen in 2014, rijdt zaterdag op de 5000 meter in de tiende rit tegen Douwe de Vries.

Kramer neemt het op de 500 meter in de vierde race op tegen de Spanjaard Inigo Vidondo, ook al geen aansprekende tegenstander. Hij debuteert op de EK. Blokhuijsen schaatst tegen de Noorse medaillekandidaat Sverre Lunde Pedersen.

Bij de vrouwen komen de twee favorieten Ireen Wüst en Martina Sablikova op de 500 meter in de laatste rit tegen elkaar uit. Op de 3000 meter rijdt titelhoudster Wüst in de voorlaatste rit tegen de Russin Elizaveta Kazelina.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen