SPORT10 jan '16 10:42

Schade Ligtlee valt mee, Williamson stabiel

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - De schade bij baanrenster Elis Ligtlee, na haar val tijdens de zesdaagse van Rotterdam zaterdag valt mee.

EPA
EPA

Ligtlee en haar opponente Victoria Williamson gingen in de sprintfinale onderuit. De Britse leek er het ergst aan toe. Haar situatie was zondagochtend stabiel, er zijn in ieder geval geen vitale organen beschadigd, liet haar vader via Twitter weten. Williamson heeft onder meer gekneusde ribben en beschadigde wervels, maar reageerde normaal op neurologische tests.

Ligtlee meldde zondag via Facebook dat ze in ieder geval geen breuken had opgelopen. De Eerbeekse sprintster had wel de nacht in het ziekenhuis doorgebracht. ,,Gelukkig is m'n jukbeen niet gebroken maar wel ontzettend dik. Voor de rest gelukkig ook geen andere rare dingen te zien in m'n hoofd. M'n benen en heup zijn wat beurs door de klap. In het ziekenhuis moeten blijven om te kijken hoe m'n hoofd er vandaag aan toe is. Voor de rest gaat alles wel goed'', luidde haar bericht op Facebook. Ligtlee wordt beschouwd als medaillekandidaat op de baan bij de Olympische Spelen van Rio.

De valpartij maakte indruk op het publiek. Ligtlee verdween per brancard naar het middenterrein. Williamson werd lange tijd verzorgd op de baan. Met doeken werd de behandeling afgeschermd voor het publiek in Ahoy. De afsluitende puntenkoers voor de zesdaagserenners werd afgelast.

Gerelateerde artikelen