SPORT10 jan '16 17:16

Kramer laat NK allround schieten

Auteur: ANP Nieuws

MINSK (ANP) - Sven Kramer had zondag na zijn titelprolongatie bij de EK allround in Minsk een minder prettige mededeling voor de schaatsfans in Nederland.

EPA
EPA

De 29-jarige publiekstrekker laat over twee weken de NK allround in Thialf (22-24 januari) schieten. Hij geeft de voorkeur aan een trainingskamp in Spanje met de wielrenners van zijn ploeg LottoNL-Jumbo. De achtvoudige Europese kampioen keert in principe eind januari terug op het ijs bij de wereldbeker in het Noorse Stavanger.

,,Ik was graag voor de Nederlandse titel gegaan in Heerenveen'', liet Kramer zondag bij de NOS weten. ,,Maar dankzij mijn Europese titel hoef ik me bij de NK allround niet meer te plaatsen voor de WK allround begin maart in Berlijn. Daardoor verleg ik nu mijn focus naar de WK afstanden half februari in Rusland. Een trainingskamp met onze wielrenners in Spanje komt voor mij nu beter uit.''

Jan Blokhuijsen, derde bij de EK, is ook al geplaatst voor de WK allround. De Europese kampioen van 2014 is wel van plan om bij de NK allround van start te gaan.

Gerelateerde artikelen