SPORT11 feb '16 14:41

Kristoff wint ook vierde etappe in Qatar

Auteur: ANP Nieuws

MADINAT AL SHAMAL (ANP) - De Noorse wielrenner Alexander Kristoff heeft donderdag ook de vierde etappe in de Ronde van Qatar gewonnen.

EPA
EPA

De renner van Katoesja klopte de Belg Greg van Avermaet op de streep in Madinat al Shamal, na 189 kilometer.

Kristoff had twee dagen geleden ook al de tweede etappe gewonnen. ,,Mijn vierde koers, mijn tweede zege", reageerde hij. ,,Dit is fijn. Ook al is dit maar een voorbereidingswedstrijd, het voelt altijd goed om te winnen. De conditie is goed. Er moeten nog een paar procentjes bij voor de voorjaarsklassiekers en ik vind hier de ideale voorbereiding om me klaar te stomen voor Milaan-Sanremo en de andere klassiekers."

Beste Nederlander was donderdag Moreno Hofland, die de eindsprint van het uitgedunde peloton als negende afsloot. Jesper Asselman van Roompot maakte lang deel uit van een kopgroep met vier renners, die in de slotfase werd bijgehaald door de grote groep onder leiding van LottoNL-Jumbo.

Mark Cavendish is de nieuwe leider in het algemeen klassement, doordat geletruidrager Edvald Boasson Hagen kostbare seconden verloor door een lekke band in de finale. De Britse sprinter verdedigt in de slotetappe van vrijdag naar Doha twee seconden voorsprong op Van Avermaet. Ook de Italiaan Manuel Quinziato op zes seconden en Kristoff op negen seconden, hebben nog uitzicht op de eindzege.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen