SPORT12 feb '16 06:18

Sensationele zege Zverev op Simon

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - Alexander Zverev heeft zich op sensationele wijze een weg gebaand naar de kwartfinale van het ABN AMRO-tennistoernooi in Rotterdam.

ANP
ANP

De zeer getalenteerde Duitser (18), die van directeur Richard Krajicek een wildcard kreeg voor Ahoy, schakelde donderdagavond Gilles Simon uit. De als derde geplaatste Franse routinier (31) boog na bijna drie uur in de tiebreak van de derde set: 7-5 3-6 7-6 (4).

Het beslissende punt viel pas na middernacht. Die toeschouwers die erop waren blijven wachten, zullen geen spijt hebben gehad. De partij was hoogstaand en boeide voortdurend. Vooral in de derde set viel er volop te genieten, van lange rally's, prachtige passeerslagen van beide spelers die een enorme vechtlust etaleerden.

Toen de onervaren Zverev, wiens bovenbeenspieren al flink protesteerden, op 2-2 zijn service inleverde na met 40-0 te hebben voor gestaan, leek Simon te kunnen ontsnappen ondanks het overwerk. Maar ook bij de Fransman eisten de inspanningen hun tol. De nummer 15 van de wereld keek steeds vermoeider, maakte wat meer fouten en zag zijn jonge opponent, zeventigste op de ATP-lijst, langszij komen en uiteindelijk winnen.

Gerelateerde artikelen