SPORT12 feb '16 19:55

Shorttracker Knegt afgevoerd na zware val

Auteur: ANP Nieuws

DORDRECHT (ANP) - Shorttracker Sjinkie Knegt is vrijdag tijdens de wereldbekerwedstrijden in Dordrecht zwaar ten val gekomen op de aflossing.

ANP
ANP

De kopman van de Nederlandse ploeg schoot na een botsing met een Britse concurrent keihard de boarding in en werd tien minuten behandeld op het ijs. Knegt droeg een zuurstofmasker toen hij per brancard werd afgevoerd.

,,Het was een Mike Tyson-achtige klap'', zei bondscoach Jeroen Otter bij de NOS. ,,De Brit raakte Sjinkie met zijn knie op de borst en kin. Ik denk dat Sjinkie een seconde buiten bewustzijn was, want ik zag zijn ogen even gek wegdraaien. Bij zo'n harde klap ben je even al je lucht kwijt.''

Knegt werd door de EHBO'ers in Dordrecht opgevangen. ,,Hij moest een paar dingen zeggen, dat ging allemaal prima'', aldus Otter. Voor de zekerheid is Knegt naar het ziekenhuis gebracht. ,,Zijn fysiek is op dit moment niet het grootste probleem, we moeten vooral kijken hoe het met zijn hoofd gaat. Wellicht heeft hij een hersenschudding.'' In afwachting van de onderzoeksresultaten in het ziekenhuis kon Otter niets zeggen over het vervolg van het toernooi voor Knegt.

Eindzege

De 26-jarige Fries veroverde vorig jaar zowel de Europese- als de wereldtitel. Knegt werd in december gekozen tot Sportman van het Jaar. In Dordrecht kan hij de eindzege in het wereldbekerklassement op de 1500 meter pakken. De Fries won vrijdag zonder problemen zijn heat en plaatste zich daardoor voor de halve finales, die net als de eindstrijd op zaterdag zijn. Aan het begin van de avond ging het echter mis tijdens het laatste onderdeel, de series van de aflossing.

Knegt ging samen met een Britse shorttracker in de slotronde onderuit. De Fries knalde de boarding in en bleef daarna aangeslagen op het ijs liggen. Daarop was ook wat bloed te zien, vermoedelijk veroorzaakt door een tand die bij de klap door zijn lip ging.

Gerelateerde artikelen