SPORT15 feb '16 13:58

Bos op sprint en km tijdrit bij WK baan

Auteur: ANP Nieuws

NIEUWEGEIN (ANP) - Theo Bos zal bij de wereldkampioenschappen baanwielrennen in Londen uitkomen op de sprint en de kilometer tijdrit.

ANP
ANP

Sprintcoach René Wolff maakte maandag zijn selectie bekend voor de titelstrijd die van 2 tot en met 6 maart wordt gehouden op de olympische piste van 2012.

Bos, die dit jaar de baan verkiest boven het wegwielrennen, hoopt zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van Rio. Dat wil hij als lid van de teamsprint. Voor dat onderdeel selecteerde Wolff nu Nils van’t Hoenderdaal, Hugo Haak, Jeffrey Hoogland en Matthijs Büchli, de renners die de afgelopen jaren Nederland vertegenwoordigden. Bij de vrouwen zijn Elis Ligtlee en Laurine van Riessen aangewezen.

,,Theo is op dit moment nog niet sterk genoeg. Zijn startsnelheid is nog te laag om mee te kunnen met de anderen", legde Wolff zijn keuze bij de NOS uit. Een keuze voor de Spelen wordt pas later gemaakt. ,,Na de WK gaan we op trainingskamp naar Spanje, in mei en juni gaan we op hoogtestage naar Mexico. Pas daarna bepaal ik wie in Rio de teamsprint gaan rijden'', aldus Wolff.

Selectie duurrenners

In het sprinttoernooi krijgt voormalig wereldkampioen Bos gezelschap van Jeffrey Hoogland. Büchli start ook op keirin. Ligtlee en Van Riessen hebben een vol programma met ook nog de sprint, de 500 meter tijdrit en keirin.

Jabik-Jan Bastiaans, bondscoach van de duurrenners, had zijn selectie voor de WK eerder al bekendgemaakt. Kirsten Wild en Tim Veldt komen uit op het olympische onderdeel omnium. Dion Beukeboom, Roy Eefting, Wim Stroetinga, Jan Willem van Schip en Joost van der Burg zijn geselecteerd voor de ploegachtervolging.

Gerelateerde artikelen