SPORT18 jan '16 11:55

Bertens vroeg in actie in Melbourne

Auteur: ANP Nieuws

MELBOURNE (ANP) - Tennisster Kiki Bertens komt dinsdag om 11.00 uur (01.00 uur Nederlandse tijd) in actie op de Australian Open.

ANP
ANP

Ze speelt tegen Laura Siegemund, de 27-jarige Duitse die plaats 97 bezet op de wereldranglijst. Bertens, die twee plaatsen hoger staat, moet de Nederlandse eer in het enkelspel hooghouden nadat Thiemo de Bakker en Robin Haase maandag al in de eerste ronde onderuit gingen.

Inmiddels is ook de loting in het dubbelspel bekend. Bertens, samen met haar Zweedse partner Johanna Larsson als veertiende geplaatst, komt uit tegen het Russisch/Italiaanse koppel Svetlana Koeznetsova en Roberta Vinci. Demi Schuurs krijgt met de Tsjechische Denisa Allertova een zware kluif tegen de als tweede geplaatste Chan Yung Jan en Chan Hao-Ching uit Taiwan.

Bij de mannen zijn de Nederlander Jean-Julien Rojer en zijn vaste Roemeense partner Horia Tecau als eerste geplaatst. Zij openen tegen de Slowaak Martin Klizan en de Oekraïner Sergi Stachovski. Robin Haase dubbelt met de Spanjaard Fernando Verdasco. Zij treffen in de eerste ronde de Israëliër Jonathan Erlich en de Brit Colin Flemming. Matwé Middelkoop speelt samen met de Rus Michail Elgin. Hun tegenstanders zijn de Argentijn Leonardo Mayer en de Portugees Joao Sousa.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen