SPORT18 jan '16 21:22

Dinsdag eerste marathon op natuurijs

Auteur: ANP Nieuws

UTRECHT (ANP) - De KNSB beslist dinsdag uiterlijk om 10.00 uur waar later op de dag de eerste marathon op natuurijs wordt gereden.

ANP
ANP

De schaatsbond heeft de keus tussen Haaksbergen en Noordlaren. De andere twee kanshebbers, Veenoord en Arnhem, zijn afgevallen.

,,Morgenochtend om 7.00 uur keurt de KNSB het ijs in Noordlaren, twee uur later in Haaksbergen. We nemen vervolgens uiterlijk 10.00 uur de beslissing waar we gaan rijden”, zei Willem Hut, de competitieleider in het marathoncircuit.

De schaatsbond stelt als eis dat het ijs ten minste 3 centimeter dik moet zijn. De weersverwachting is, met matige vorst in de nacht, goed. ,,Grootste spelbreker zou wel eens de oplopende temperatuur morgen overdag kunnen worden. Naast de ijsdikte zullen we in onze overweging de voorspelling van de temperatuur overdag in beide plaatsen zeker meenemen”, aldus Hut.

IJsvereniging Haaksbergen had de primeur voor het laatst in de winter van 2009-2010. Daarna was IJsvereniging De Hondsrug uit Noordlaren de concurrentie driemaal op rij (2010-2013) te snel af.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen