SPORT19 feb '16 16:09

De Gendt en Dockx aangereden in Spanje

Auteur: ANP Nieuws

MADRID (ANP) - Opnieuw zijn er wielrenners aangereden tijdens een trainingsrit in Spanje.

EPA
EPA

Thomas de Gendt en Gert Dockx, die beiden rijden voor de Belgische wielerploeg Lotto-Soudal, werden geraakt door een auto.

De ploeg meldde vrijdag dat ze niet levensbedreigend gewond zijn, maar ze moesten wel onderzocht worden. De mannen worden naar België gebracht, waar ze verdere medische onderzoeken zullen ondergaan.

Dockx hoopt dat zijn rechterbeen niet is gebroken. ,,De auto kwam uit een hellende straat rechts van ons en leek te stoppen. Ik dacht in een flits dat hij met de voorkant van zijn auto wel heel ver op de grote weg kwam, maar voor we het beseften, werden we aangereden. Doordat de auto van rechts kwam, is vooral mijn rechterbeen stevig geraakt door de bumper van de auto. Steunen lukt, maar stappen is moeilijk. Ik hoop dat er niets gebroken is, maar dat zullen de verdere onderzoeken wel uitwijzen.''

Giant-Alpecin

De Gendt heeft verschillende klachten overgehouden aan de aanrijding. ,,Ik heb vooral hinder aan nek, rug, pols en vingers. Dankzij onze helm is een hoofdletsel vermeden, denk ik. Ik hoop dat ik geen grote breuken heb, maar dat zal verder onderzoek moeten uitwijzen. Onze fietsen zijn kapot, maar al bij al hebben we geluk gehad, het kon veel erger geweest zijn.''

Eind januari werden zes renners van de Duits-Nederlandse wielerploeg Giant-Alpecin aangereden tijdens een trainingsrit in Spanje. Ze belandden in het ziekenhuis. Met name John Degenkolb en Chad Haga waren zwaar gehavend door het ongeluk.

Gerelateerde artikelen