SPORT20 jan '16 15:26

Waterpolosters verpletteren Duitsland

Auteur: ANP Nieuws

BELGRADO (ANP) - De Nederlandse waterpolosters hebben woensdag de halve finales bereikt op het Europees kampioenschap in Belgrado.

EPA
EPA

Oranje was oppermachtig tegen Duitsland. De slachtpartij eindigde bij 19-2: 8-0 3-1 5-0 3-1. Topschutter was Nomi Stomphorst met vijf doelpunten.

De andere doelpunten kwamen op naam van Yasemin Smit (3), Dagmar Genee, Amarens Genee, Sabrina van der Sloot, Lieke Klaassen (allen 2), Vivian Sevenich, Isabella van Toorn en Marloes Nijhuis.

In de strijd om een plaats in de finale treft Nederland donderdag Spanje. Dat versloeg Rusland later op de middag met duidelijke cijfers (12-8) en geldt als een zware tegenstander. Zo verloor Oranje van de Spaanse vrouwen de vorige EK-finale en wisten de Nederlandse vrouwen in december ook twee oefenduels in de Verenigde Staten niet te winnen van Spanje.

Olympische Spelen

,,Spanje heeft altijd een goede ploeg, die we vaak tegenkomen. Je merkte dat Spanje een aantal makkelijkere wedstrijden achter de rug heeft, ze moesten dus nog wat inkomen. Maar die zullen er echt wel staan'', analyseerde Smit tegenover waterpolo.nl.

De Europees kampioen plaatst zich rechtstreeks voor de Olympische Spelen. Mocht Oranje, de nummer twee van de wereld, naast Europees goud grijpen dan volgt met het oog op Rio nog een herkansing in een olympisch kwalificatietoernooi dat in Gouda wordt gehouden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen