SPORT20 feb '16 09:20

Lillard helpt Portland voorbij Warriors

Auteur: ANP Nieuws

PORTLAND (ANP) - Een uitmuntend optreden van Damian Lillard heeft de basketballers van Portland Trail Blazers vrijdag aan een ruime overwinning op Golden State Warriors geholpen.

EPA
EPA

Lillard, vorige week niet uitgenodigd voor de All Star Game, kwam tot een door hem eerder nog nooit bereikte 51 punten en was daarmee voor een groot deel verantwoordelijk voor de 137-105-overwinning. De Warriors kregen dit seizoen nog niet zo veel punten tegen, de negatieve marge van 32 was de hoogste die de titelverdediger tot nu toe moest incasseren.

,,Of ik nu wel of niet het All Star-team haal, mijn doel is van dit team een winnend team te maken'', zei Lillard, die 21 punten in het laatste kwart maakte. Voor het duel tussen de beste basketballers van de oostelijke en de westelijke zone was hij niet gekozen.

,,Hij was fenomenaal, hij leek in alle opzichten op Stephen Curry'', complimenteerde Golden State-coach Steve Kerr. Curry, de sterspeler van de Warriors dit seizoen, kwam tot 31 punten. Het laatste kwart ontbrak hij.

Volgens guard CJ McCollum was Lillard wel degelijk extra gemotiveerd. ,,Hij was een boze man vandaag. Dat is wat we nodig hebben. Hij heeft ons vandaag naar de zege gedragen. Hij maakte de grote punten, hij verdedigde, hij speelde als een All Star'', meende McCollum. Het was te veel van het goede voor de Warriors, die hun vijfde nederlaag van het seizoen leden en een einde zagen komen aan een reeks van inmiddels elf overwinningen op rij.

Gerelateerde artikelen