SPORT21 jan '16 20:04

Tankink: gelukkig heb ik een zittend beroep

Auteur: ANP Nieuws

CAMPBELLTOWN (ANP) - Wielrenner Bram Tankink gaat vrijdag volgens plan van start in de vierde etappe van de Tour Down Under.

ANP
ANP

De coureur van Team LottoNL-Jumbo heeft geen breuken opgelopen bij zijn zware crash donderdag in de derde rit van Glenelg naar Campbelltown. ,,Niks gebroken gelukkig. Maar echt lekker bewegen is er even niet bij. Gelukkig heb ik een zittend beroep. Afwachten hoe ribben vrijdag voelen'', liet Tankink eerder op donderdag via Twitter weten. Volgens de teamleiding, die donderdagavond met een bericht kwam, is het zeker dat hij aan de start verschijnt.

In de aanloop naar de slotklim gingen onder anderen Tankink en Koen de Kort tegen het asfalt. Beiden konden weer op de fiets stappen, maar Tankink klaagde na afloop wel over pijnlijke ribben. ,,In een afdaling onderuit gereden worden en met een salto tegen een rotswand komen, is geen plezierige ervaring'', meldde de veteraan.

De Australiër Simon Gerrans schreef de derde etappe op zijn naam. Dankzij de verdiende bonificatieseconden nam hij de leiderstrui over van zijn landgenoot Jay McCarthy.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen