SPORT22 jan '16 12:02

Shorttrackers goed van start op EK

Auteur: ANP Nieuws

SOTSJI (ANP) - De Nederlandse shorttrackploeg is vrijdag goed begonnen aan de EK in de Russische stad Sotsji.

EPA
EPA

Op de eerste kwalificatierondes van de kampioenschappen plaatsten alle Nederlanders zich voor de volgende ronde. Lara van Ruijven was de enige uitzondering op de 1000 meter.

Op de 1500 meter bereikten Suzanne Schulting, Jorien ter Mors en Lara van Ruijven de halve finale. Kort daarna herhaalden Freek van der Wart, Sjinkie Knegt en Daan Breeuwsma die prestatie bij de mannen. Op de 500 meter ging het oranjezestal door naar de kwartfinales, door zowel de heats als de eerste ronde te overleven.

De mannen dwongen vervolgens ook op de 1000 meter kwalificatie voor de kwartfinale af, net als Ter Mors en Schulting. Van Ruijven was de enige die het niet redde. Zij werd derde in haar race met onder anderen Arianna Valcepina en Tifany Huot Marchand en kan zich richten op de andere afstanden.

Op de estafette revancheerde Van Ruijven zich bovendien keurig. Samen met Ter Mors, Schulting en Rianne de Vries klokte ze verreweg de beste tijd. Ook de mannen hielden flink huis op de estafette; ze reden eveneens het hardst in een race waarin Frankrijk nog lang kon bijblijven, maar uiteindelijk op een dikke seconde strandde.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen