SPORT23 jan '16 08:44

Porte wint weer koninginnenrit Down Under

Auteur: ANP Nieuws

WILLUNGA HILL (ANP) - Richie Porte heeft voor het derde jaar op rij de konininginnenrit in de Tour Down Under op zijn naam geschreven.

EPA
EPA

De Australiër uit de BMC-ploeg was niet af te stoppen op de steile klim van 3 kilometer naar de finish op Willunga Hill. De Colombiaan Sergio Henao (Sky) eindigde als tweede op zes seconden, de Canadees Michael Woods (Cannondale) reed als derde over de meet op negen seconden.

De Australiër Simon Gerrans (Orica-GeenEdge) hield de schade beperkt en finishte op zeventien tellen. Hij behield de leiding in het algemeen klassement en gaat zondag de slotrit in met een voorsprong van negen seconden op Porte. De laatste etappe is een criterium van 90 kilometer door Adelaide, dus de kans is groot dat Gerrans de Australische rittenkoers, die deel uitmaakt van de WorldTour, voor de vierde keer gaat winnen. Hij zegevierde ook al in 2006, 2012 en 2014 in de Tour Down Under.

Van Porte heeft Gerrans niets te duchten. ,,Ik ben blij met de ritzege, mijn eerste overwinning voor mijn nieuwe ploeg BMC. Deze race was geen doel voor, dus ik ga niet sprinten voor bonificatieseconden'', zei Porte op Cyclingnews.

De Nederlandse renners kwamen er niet aan te pas in de vijfde rit. Lieuwe Westra (Astana) was de beste op de 67e plek, 3.53 minuten achter Porte. Hij is ook in het algemeen klassement de hoogst geklasseerde Nederlander op de 45e plaats.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen