SPORT23 jan '16 15:29

Knegt herstelt zich met goud op 500 meter

Auteur: ANP Nieuws

SOTSJI (ANP) - Sjinkie Knegt is nog volop in de race om Europees kampioen shorttrack te worden.

EPA
EPA

In Sotsji herstelde hij zich zaterdagmiddag op de 500 meter na een mindere 1500. De regerend wereldkampioen pakte het goud op de kortste afstand en kwam daarmee iets dichter bij leider Semen Elistratov.

De Rus werd tweede achter Knegt na zijn gouden plak op de 1500. Elistratov heeft 55 punten in het klassement, Knegt 35. Freek van der Wart staat vierde in het klassement dankzij een bronzen medaille op de 1500 meter.

Bij de vrouwen gaat Elise Christie soeverein aan de leiding in het klassement. De Britse won zowel de 1500 als de 500 meter en heeft met 68 punten een enorme voorsprong op de drie Nederlandse vrouwen Lara van Ruijven (22), Suzanne Schulting (21) en Jorien ter Mors (21). Ter Mors begon de dag nog goed met zilver op de 1500, maar werd in de kwartfinales van de 500 uitgeschakeld. Op die afstand was er zilver voor Van Ruijven.

Op de estafette zijn de mannen en de vrouwen goed op koers om de Europese titel te pakken. Ter Mors, Van Ruijven, Schulting en Rianne de Vries klokten de beste tijd in de halve finales en hielden Hongarije net achter zich in een rechtstreeks duel. De Nederlandse mannen waren niet het snelst, maar wonnen wel makkelijk hun heat. Knegt, Van der Wart, Daan Breeuwsma en Dennis Visser hielden de Britten bijna 1,5 seconde achter zich.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen