SPORT23 jan '16 17:04

De Neeling wint Nederlandse sprintvierkamp

Auteur: ANP Nieuws

HEERENVEEN (ANP) - Schaatsster Sanneke de Neeling heeft zaterdag in Heerenveen de Nederlandse titel op de sprintvierkamp veroverd.

EPA
EPA

De negentienjarige Rotterdamse kon op de afsluitende 1000 meter een ultieme aanval van haar tegenstandster Marrit Leenstra net pareren.

De Neeling, die 0,68 seconde op de nummer drie mocht verspelen, eindigde in een tijd van 1.16,55. Leenstra zegevierde in de laatste rit in 1.16,05. Daarmee ging het goud naar De Neeling en het zilver naar Leenstra. De Rotterdamse schaatsster is de jongste Nederlands kampioene ooit op de sprintvierkamp.

Margot Boer, tweede na drie afstanden, moest genoegen nemen met brons. Het was haar tiende medaille op rij bij de NK sprint. De viervoudig kampioene reed met 1.16,93 de vijfde tijd.

Marge

De dertigjarige routinier van Team Continu verspeelde een marge van 0,13 seconde met Leenstra en daarmee tevens een startbewijs voor de WK sprint eind februari in Seoul. De eerste twee van het eindklassement in Thialf kwalificeerden zich direct voor dat toernooi. Het derde WK-ticket is volgend weekeinde bij de vijfde wereldbeker in Noorwegen te verdienen.

De Neeling pakte haar eerste grote titel in haar nog prille loopbaan. Vorig seizoen veroverde het talent van Team LottoNL-Jumbo zilver bij de WK allround voor junioren. Ze eindigde toen ook drie keer als tweede op afzonderlijke afstanden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen