SPORT7 mrt '16 13:13

Sprinter Paulina alsnog naar WK indoor

Auteur: ANP Nieuws

PAPENDAL (ANP) - De Nederlandse atletiekploeg voor de wereldkampioenschappen indoor in Portland heeft op het laatste moment uitbreiding gekregen.

Archieffoto EPA
Archieffoto EPA

Sprinter Hensley Paulina liep zaterdag bij internationale wedstrijden in Jablonec op de 60 meter precies de limiettijd van 6,64 seconden. Hoewel de nationale kwalificatieperiode eigenlijk al was verstreken, besloot technisch directeur Ad Roskam van de Atletiekunie maandag om Paulina toch mee te nemen naar de WK in de Amerikaanse stad.

De 22-jarige sprinter, geboren op Curaçao, verbeterde in Tsjechië in de series zijn persoonlijk record naar 6,67. Paulina scherpte die toptijd in de finale aan tot 6,64, precies de vereiste tijd om naar Portland te mogen. Nederlands kampioen Solomon Bockarie bleef met een persoonlijk record van 6,66 net boven de limiet.

De equipe bestaat nu uit acht atleten; vijf vrouwen en drie mannen. Dafne Schippers (60 meter) en Sifan Hassan (1500 meter) zijn de uitgesproken medaillekandidaten in de ploeg. Maureen Koster kan mogelijk verrassen op de 3000 meter. De Nederlandse selectie bestaat verder uit Jamile Samuel (60 meter), Lisanne de Witte (400 meter), Liemarvin Bonevacia (400 meter) en Churandy Martina, die net als Paulina uitkomt op de sprint. De WK zijn volgende week van donderdag tot en met zondag in het Oregon Convention Center.

De ploeg voor Portland is beduidend kleiner dan die van twee jaar geleden in het Poolse Sopot. De Atletiekunie vaardigde toen vijftien atleten af.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen