SPORT8 mrt '16 16:34Aangepast op 15 mrt '16 16:23

Marianne Vos terug in koers

Auteur: ANP Nieuws

WESTERVELD (ANP) - Wielrenster Marianne Vos keert zondag na bijna een jaar afwezigheid terug in het vrouwenpeloton voor een wegwedstrijd.

ANP
ANP

De Brabantse doet mee aan de Drentse Acht van Westerveld, kondigde de organisatie dinsdag aan. Vos kwakkelde het afgelopen jaar met blessures en kampte met verschijnselen van overtraindheid.

,,Ik kijk er enorm naar uit en ben blij dat ik weer de aansluiting bij de ploeg kan maken”, reageerde Vos dinsdag. ,,Ik ga niet naar Drenthe om te winnen. Mijn grote winst is dat ik wedstrijdritme kan opdoen. Dat is in dit stadium het belangrijkste. Ik ben nog niet op het niveau waar ik moet en wil zijn, maar ik ben goed genoeg om te koersen.''

De Drentse Acht van Westerveld is de enige wedstrijd die staat ingetekend op Mariannes racekalender. Na de koers wordt bekeken hoe ze de rentree heeft verteerd en hoe het vervolgprogramma eruit ziet. ,,Het zal even wennen zijn na tien maanden afwezigheid. De terugkeer in het peloton is een belangrijke, volgende stap in de opbouw.”

De 28-jarige meervoudig olympisch en wereldkampioene wil zich dit jaar richten op de Spelen in Rio.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen