SPORT9 mrt '16 19:22Aangepast op 15 mrt '16 17:36

Ook B-staal atlete Aregawi positief

Auteur: ANP Nieuws

STOCKHOLM (ANP) - De Zweedse atlete Abeba Aregawi heeft woensdag haar excuses aangeboden aan ,,alle mensen die zij heeft teleurgesteld''.

EPA
EPA

Dat deed de specialiste op de 1500 meter nadat ook in haar B-staal het inmiddels beruchte middel meldonium was aangetroffen. Dat maakte haar Nederlandse manager Jos Hermens in de Zweedse pers bekend. Hij bracht ook haar spijtbetuiging naar buiten.

Aregawi (25) zou het middel, dat sinds 1 januari dit jaar op de verboden lijst staat, hebben gebruikt in de veronderstelling dat het om een legaal vitaminepreparaat ging. De wereldkampioene van 2013 en wereldkampioene indoor van 2014 werd vorige week door de Zweedse atletiekfederatie al voorlopig geschorst. Het Zweeds Olympisch Comité heeft de financiële steun aan Aregawi ingetrokken. Haar deelname aan de Olympische Spelen komende zomer in Rio is hoogst onzeker.

Aregawi werd in Ethiopië geboren en komt sinds 2012 uit voor Zweden, nadat ze van nationaliteit was gewisseld. Ze is een belangrijke concurrente van de Nederlandse atlete Sifan Hassan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen