SPORT11 mrt '16 09:22

Verstappen loyaal aan Red Bull

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN (ANP) - Max Verstappen hecht waarde aan loyaliteit en ziet zichzelf na dit seizoen ook nog bij een renstal van Red Bull in de Formule 1 rijden.

EPA
EPA

Dat zegt de jonge Limburger in een interview met Reuters.

De achttienjarige racesensatie rijdt dit seizoen zijn tweede jaar voor Toro Rosso, de opleidingsploeg van de Oostenrijkse energiedrankfrabrikant. Red Bull Racing is het vlaggenschip. ,,Red Bull heeft mij de kans gegeven al op heel jonge leeftijd in de Formule 1 te rijden en ze zijn een geweldige steun en toeverlaat geweest voor mij, dus ik zie op dit moment geen reden om te veranderen'', aldus Verstappen, die zich opmaakt voor de eerste race van dit jaar, de Grand Prix van Australië op 20 maart.

,,Ik ben nog jong, hoef me niet te haasten en kan dit jaar weer meer ervaring opdoen bij Toro Rosso. Waar ik volgend jaar rij, zie ik dan wel, maar ik vind loyaliteit aan Red Bull belangrijk.''

Toro Rosso is deze winter van motor veranderd. Verstappen rijdt nu met het Ferrari-motorblok waar Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen vorig seizoen de beschikking over hadden. ,,De eerste helft van het seizoen moet ik mijn kansen pakken, want de motor zal in de loop van het seizoen niet verder worden ontwikkeld'', aldus de coureur, die bij zijn debuut vorig seizoen twee keer op de vierde plaats eindigde in een grand prix en als twaalfde eindigde in het kampioenschap.

Verstappen heeft goede testraces achter de rug, waarin hij veel kilometers heeft kunnen maken. ,,De motor is betrouwbaar. Ik sta er relaxed in, weet inmiddels hoe het wereldje werkt. Ik voel ook geen druk om het beter te doen dan vorig jaar, maar het is duidelijk dat ik hoger wil eindigen.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen