SPORT11 mrt '16 10:02

Groenewold terug in schaatsen

Auteur: ANP Nieuws

HEERENVEEN (ANP) - Renate Groenewold keert terug in het schaatsen.

ANP
ANP

Niet als coach, maar als sportief en technisch manager van Team Corendon. Hoewel de huidige hoofdsponsor Corendon na dit seizoen stopt, is volgens commercieel manager Martijn Kabbes een doorstart van de ploeg in de maak.

De wereldkampioene allround van 2004 is de afgelopen twee jaar in het bedrijfsleven actief geweest en heeft ook haar eigen onderneming opgericht. Ze gaat haar managementrol combineren met haar eigen bedrijf, laat ze vrijdag weten in een persbericht.

Groenewold werd na haar actieve carrière schaatscoach bij Team Corendon, samen met Peter Kolder. Ze stopte na de Winterspelen van 2014 in Sotsji. ,,Het team is druk bezig met een nieuwe sponsor, maar vooral met een nieuwe filosofie. Een andere aanpak is in mijn ogen ook noodzakelijk om als organisatie interessant te zijn'', zegt Groenewold, die in 2009 de wereldtitel op de 3000 meter veroverde en twee zilveren olympische plakken bezit.

,,Er wordt nog te veel gefocust op de logo’s op de pakken en de exposure op tv en in de kranten. Erg eendimensionaal. Je moet als sponsor veel verder durven kijken dan dat. Betrek de jeugd erin, promoot het schaatsen, stimuleer bewegen en vitaliteit. Zorg als teamsponsor dat je ook een bijdrage en een meerwaarde levert voor de schaatssport. Ik werd erg enthousiast toen ik die plannen onder ogen kreeg.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen