SPORT12 mrt '16 18:27

Minderhoud wint weer op Indoor Brabant

Auteur: ANP Nieuws

DEN BOSCH (ANP) - Dressuurruiter Hans Peter Minderhoud heeft zaterdag de wereldbekerwedstrijd bij Indoor Brabant gewonnen.

ANP
ANP

De 42-jarige Zeeuw was met Glock's Flirt de beste in de kür op muziek. Minderhoud kwam tot een score van 81,775 procent.

De ruiter uit Oosterbeek won vrijdag met Glock's Flirt ook al de Grand Prix in de Brabanthallen van Den Bosch. Minderhoud gaat in grootste vorm naar de wereldbekerfinale over twee weken in de Zweedse stad Göteborg. ,,Ik hoop dan ook achter de beker van de winnaar te zitten'', zei hij op de persconferentie.

Minderhoud eindigde in de kwalificatie voor de finale als tweede, achter de Duitse Isabell Werth. Hij vertegenwoordigt Nederland samen met zijn partner Edward Gal in Göteborg. Gal ontbrak in Den Bosch vanwege een rugblessure, opgelopen bij een val van een van zijn paarden. Ook Werth deed niet mee aan Indoor Brabant, omdat haar paard Don Johnson geblesseerd.

Wereldbekerklassement

Diederik van Silfhout werd in de Brabanthallen tweede achter Minderhoud. Hij kwam met Arlando NOP tot een score van 80,150 procent, waarmee hij opklom naar de achtste plek in het wereldbekerklassement. Van Silfhout zou daarom ook naar de finale in Zweden mogen, maar hij ziet daar van af. ,,Arlando krijgt nu een verdiende vakantie tot de observatiewedstrijd in Rotterdam voor de Olympische Spelen'', zei de ruiter. ,,Ik wil hem sparen voor Rio, daarom ga ik niet naar Göteborg.''

De Nederlandse equipe voor de wereldbekerfinale bestaat naast Minderhoud en Gal uit de springruiters Maikel van der Vleuten en Harrie Smolders.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen