SPORT13 mrt '16 19:42

Springruiter Greve derde in Grote Prijs

Auteur: ANP Nieuws

DEN BOSCH (ANP) - Willem Greve kwam zondag bij Indoor Brabant enkele tienden van een seconde tekort voor de hoofdprijs van ruim 123.000 euro in de Grand Prix.

Archiefbeeld. ANP
Archiefbeeld. ANP

De springruiter uit Markelo bleef op de rug van zijn paard Carambole foutloos in de barrage, maar zijn tijd was net te langzaam voor de winst. Twee combinaties waren sneller in de beslissende omloop in de toprubriek van het Bossche paardensportevenement.

De Duitser Marcus Ehning ging met de buit aan de haal. Hij noteerde met Cornado 41,82 seconden in zijn foutloze rit. Zijn landgenoot Hans-Diether Dreher klokte op Cool and Easy 42,25 seconden, terwijl Greve de stopwatch stilzette na 42,29 seconden. De derde plaats was goed voor ruim 56.000 euro. Gert-Jan Bruggink (Vampire), Leopold van Asten (Zidane) en Jur Vrieling (Zirocco Blue) mochten na hun foutloze eerste ronde ook terugkeren in de barrage, maar liepen alle drie tegen strafpunten aan.

,,Carambole heeft hier tussen de absolute wereldtop laten zien makkelijk mee te kunnen. Ik ben heel trots op hem'', glunderde Greve, die zijn beste resultaat in een vijfsterren grote prijs behaalde. De Twentse ruiter moest als eerste van de vier Nederlanders aan de bak in de barrage en zette met zijn foutloze rit de concurrentie onder druk. ,,Het eerste deel van de barrage liep heel goed. Achteraf had ik een wending iets korter kunnen draaien. Ik dacht niet dat ik zou winnen, maar wist wel dat de andere ruiters na mij alles zouden moeten geven. Dat levert dan risico's op.''

Greve maakt deel uit van de olympische selectie. Hij wil dolgraag met Carambole naar Rio. ,,Het is nog een lange weg en we luisteren goed naar Carambole, hoe zijn vorm is. Natuurlijk overleggen we veel met bondscoach Rob Ehrens.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen