SPORT15 mrt '16 07:48

Wawrinka maakt geen fout

Auteur: ANP Nieuws

INDIAN WELLS (ANP) - Stan Wawrinka is zonder al te veel problemen doorgedrongen tot de achtste finales van Indian Wells.

EPA
EPA

Op het prestigieuze Amerikaanse tennistoernooi versloeg de Zwitser maandag (lokale tijd) de Rus Andrei Koeznetsov met 6-4 7-6 (5).

Koeznetsov bleek anderzijds wel een taaie tegenstander voor de nummer drie van de plaatsingslijst. In de eerste set serveerde de Rus helemaal niet slecht en gaf hij slechts één breakkans weg. Wawrinka was scherp genoeg om direct te profiteren en zo de set binnen te slepen. De tweede set liep, na een break over en weer, uit op een tiebreak. Daarin was de Zwitser opnieuw bij de pinken. Hij treft nu de Belg David Goffin, die met 4-6 6-3 6-2 won van de Argentijn Guido Pella.

Bij de vrouwen wist Timea Bacsinszky, landgenote van Wawrinka, Eugenie Bouchard te verschalken. Na een lelijke val moest ze de pijn verbijten om de lange wedstrijd uit te spelen, maar dat lukte. Na een lange medische break en met pleisters op haar wonden won ze met 6-2 5-7 6-2. Ze moet het nu opnemen tegen Daria Kasatkina, die een matchpoint wist weg te werken tegen Monica Puig (6-4 3-6 7-6 (2)).

Achteraf gaf Bacsinszky toe dat de aanwezigheid van hockeylegende Wayne Gretzky op de tribune haar had gemotiveerd. ,,Hij keek toe en hij weet hoe het is om pijn te lijden tijdens een wedstrijd. Ik dacht: ik moet hem laten zien dat ik de pijn niet voel.''

Gerelateerde artikelen