SPORT17 mrt '16 22:33

Nederlandse beachvolleyballers ronde verder

Auteur: ANP Nieuws

VITÓRIA (ANP) - De drie Nederlandse beachvolleybalteams die meedoen aan het Vitória Open hebben zich donderdag geplaatst voor de knock-outfase.

ANP
ANP

Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst verloren in Brazilië hun ochtendpartij op donderdag nog van de Amerikanen Sean Rosenthal en Theodore Brunner (22-24 en 20-22) maar herstelden zich tegen de Canadezen Josh Binstock en Sam Schachter (21-18 21-17). Ze eindigden als eerste in hun poule en kwalificeerden zich zo rechtstreeks voor de achtste finale.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen verloren donderdag hun twee duels maar hadden aan hun overwinning op woensdag net genoeg voor een plek bij de laatste 24.

Door een overwinning in hun laatste pouleduel wisten Jantine van der Vlist en Sophie van Gestel zich op de valreep voor de volgende ronde te plaatsen. Na twee nederlagen op woensdag versloegen de Nederlandse vrouwen donderdag hun Braziliaanse opponenten Rebecca/Neide in drie sets: 21-13 18-21 15-11. Vrijdag treffen ze in de tussenronde het ervaren Slowaakse duo Natalia Dubovcova en Dominika Nestarcova.

Madelein Meppelink en Marleen van Iersel, het beste Nederlandse tweetal, doen niet mee aan het toernooi.

Gerelateerde artikelen