SPORT18 mrt '16 07:44

Eerste indoortitels voor Lavillenie en Suhr

Auteur: ANP Nieuws

PORTLAND (ANP) - De eerste wereldtitels bij de WK indoor in Portland waren donderdag voor de polsstokhoogspringers Renaud Lavillenie en Jenn Suhr.Lavillenie domineerde het mannentoernooi met een kampioenschapsrecord van 6,02 meter, waarmee de Fransman na 2012 weer de indoorkampioen werd.

EPA
EPA

Lavillenie domineerde het mannentoernooi met een kampioenschapsrecord van 6,02 meter, waarmee de Fransman na 2012 weer de indoorkampioen werd. Twee jaar geleden kon hij die titel vanwege een blessure niet verdedigen. De wereldrecordhouder had zijn concurrenten al drie rondes in actie zien komen voordat hij op 5,75 het toernooi instroomde. Dat ging in één keer goed, evenals zijn volgende optredens op 5,90 en 6,02. Drie pogingen het wereldrecord op 6,17 te krijgen mislukten. Het zilver was voor de Amerikaan Sam Kendricks (5,80), het brons voor de Pool Piotr Lisek (5,75).

Olympisch kampioene Jenn Suhr uit de Verenigde Staten had een sprong van 4,90 meter nodig. Haar landgenote Sandi Morris, een week eerder nog de beste bij de Amerikaanse kampioenschappen, werd tweede. Het brons ging naar de Griekse Ekaterini Stefanidi.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen