SPORT18 mrt '16 23:26

Paulina door, Martina strandt op 60 meter

Auteur: ANP Nieuws

PORTLAND (ANP) - Sprinter Hensley Paulina heeft vrijdag bij de WK indoor in Portland de halve finales bereikt van de 60 meter.

De 22-jarige atleet, op het laatste moment toegevoegd aan de bescheiden Nederlandse selectie, eindigde in zijn serie als derde in 6,73 seconden. Churandy Martina was met 6,67 weliswaar sneller dan Paulina, maar toch werd de goedlachse Antilliaan uitgeschakeld.

Martina eindigde namelijk als vierde in zijn serie, terwijl alleen de beste drie door gingen. Hij had de pech in een sterke heat te zitten. Asafa Powell snelde in dezelfde serie naar 6,44 seconden, de vijfde tijd ooit gelopen op de 60 meter. De Jamaicaan stelde zich daarmee nadrukkelijk kandidaat voor de wereldtitel.

In het spoor van Powell gingen ook de Chinees Zhenye Xie (6,55) en Adrian Griffith van de Bahama's (6,65) naar de volgende ronde. Martina werd uitgeschakeld, ook omdat hij op basis van de duizendsten van een seconde net niet tot de drie tijdsnelsten behoorde.

Record

Toch wilde Martina, die vorige maand in Karlsruhe met 6,60 het Nederlands record van Brian Mariano evenaarde, niet spreken van een teleurstelling. ,,Mijn start was niet goed en dan kun je op de 60 meter niet veel meer doen. Maar ik heb 6,67 gelopen. Daar ben ik blij mee.''

Paulina was langzamer dan Martina, maar toch staat hij in de Nederlandse nacht van vrijdag op zaterdag wél in de halve finales. ,,Mijn start was een beetje langzaam. Ik bewoog al een beetje naar voren en toen naar achteren en precies op dat moment klonk het startschot. Maar ik heb mijn doel bereikt. Het is geweldig om hier mee te doen'', aldus Paulina, die 6,64 als persoonlijk record heeft staan.

Gerelateerde artikelen