SPORT20 mrt '16 21:04

Azarenka verrast Williams in Indian Wells

Auteur: ANP Nieuws

INDIAN WELLS (ANP) - Victoria Azarenka heeft zondag verrassend het prestigieuze tennistoernooi van Indian Wells op haar naam geschreven.

EPA
EPA

De als dertiende geplaatste speelster uit Wit-Rusland was in de finale te sterk voor de Amerikaanse favoriete Serena Williams. Azarenka versloeg de nummer één van de wereld in twee sets: 6-4 6-4. De eindstrijd duurde bijna anderhalf uur.

Het was voor Azarenka haar tweede titel op de WTA Tour dit jaar, na haar triomf in januari in Brisbane. De Wit-Russin staat nu op negentien titels in totaal. Ze won het toernooi van Indian Wells eerder in 2012.

Voor Azarenka leek er bij een stand van 5-1 in de tweede set niets meer aan de hand. Williams kwam echter terug tot 5-4, mede dankzij een plotseling haperende service bij haar tegenstandster. Azarenka kwam in de tiende game opnieuw twee breakpoints achter, maar met vier punten op rij wist ze de finale alsnog winnend af te sluiten.

Vierde zege

Voor Azarenka was het pas haar vierde zege in 21 duels met Serena Williams. In 2013 was ze haar Amerikaanse opponente zelfs twee keer de baas. Na dat topjaar, waarin ze onder meer voor de tweede keer de Australian Open won, werd Azarenka door blessures aan voet en knie ver teruggeworpen. Langzaam maar zeker lijkt de voormalige nummer één van de wereld nu eindelijk weer op weg naar de mondiale top.

Williams won het toernooi in Indian Wells in 1999 en 2001. Daarna bleef ze veertien jaar weg uit Indian Wells, vanwege discriminerende opmerkingen uit het publiek nadat haar zus Venus Williams zich enkele minuten voor hun onderlinge duel in de halve finales had teruggetrokken.

Gerelateerde artikelen