SPORT29 mrt '16 02:27

Wielrenner Myngheer overleden na hartaanval

Auteur: ANP Nieuws

AJACCIO (ANP) Belgische wielrenner Daan Myngheer is maandag overleden nadat hij onwel was geworden tijdens het Critérium International, meldt zijn ploeg Roubaix-Lille Métropole.

EPA
EPA

Zaterdag kreeg de 22-jarige renner van de kleine Franse ploeg een hartaanval tijdens de ochtendetappe.

Op Facebook plaatst het team een emotioneel bericht. ,,Met spijt in ons hart moeten wij u vertellen dat Daan zijn laatste koers heeft verloren. Hij heeft gevochten als een ware kampioen maar heeft de strijd verloren. Al onze gedachten gaan uit naar zijn ouders, zus, vriendin en dichte familie. Rust nu maar zacht kampioen. Daantje forever.''

Myngheer werd onwel in het slot van de ochtendetappe en kreeg een hartstilstand in de ambulance. Hij stierf maandag in het ziekenhuis van Ajaccio in Corsica rond 19:00 uur.

Het is de tweede Belgische wielrenner die dit paasweekend is overleden. In de nacht van zondag op maandag overleed Antoine Demoitié van de ploeg Wanty-Groupe Gobert. De 25-jarige coureur van de Belgische ploeg kwam na ongeveer 150 kilometer ten val tijdens Gent-Wevelgem en werd daarna aangereden door een motorrijder. Hij overleed aan zijn verwondingen in het ziekenhuis in Lille.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen