SPORT30 mrt '16 19:38

Vanmarcke kopman in Ronde van Vlaanderen

Auteur: ANP Nieuws

BRUGGE (ANP) - Sep Vanmarcke is de kopman van de Nederlandse wielerploeg LottoNL-Jumbo voor de komende editie van de Ronde van Vlaanderen.

EPA
EPA

De Belgische coureur krijgt zondag hulp van enkele ervaren ploeggenoten plus twee debutanten, kondigde het team woensdag aan.

Vanmarcke bulkt van het zelfvertrouwen na zijn tweede plaats zondag in Gent-Wevelgem waar hij in een sprint net werd geklopt door wereldkampioen Peter Sagan. ,,Ik ben nu één van de favorieten'', realiseert hij zich. ,,Dat was ik eerst niet, maar het verandert niets in mijn hoofd. Ik heb heel hard gewerkt om deze weken goed te zijn en ik heb laten zien dat ik dat ben.''

Zijn beste resultaat in de Vlaamse hoogmis van het wielrennen boekte Vanmarcke twee jaar geleden, toen hij in een sprint alleen Greg van Avermaet en winnaar Fabian Cancellara voor moest laten gaan.

Hij krijgt zondag steun van de ervaren Maarten Wynants, Maarten Tjallingii, Robert Wagner, Tom Van Asbroeck en Bram Tankink. Mike Teunissen en Timo Roosen maken zondag hun debuut in de belangrijke Belgische klassieker. ,,Die jonge jongens hebben bewezen dat ze goed zijn'', zegt ploegleider Nico Verhoeven.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen