SPORT31 mrt '16 12:45

Rijverbod Formule 1-coureur Alonso in Bahrein

Auteur: ANP Nieuws

SAKHIR (ANP) - De Spaanse coureur Fernando Alonso mag niet meedoen aan de Grote Prijs van Bahrein.

EPA
EPA

De tweevoudig wereldkampioen in de Formule 1 kwam donderdag niet door de medische test. Alonso crashte twee weken geleden in zijn McLaren zwaar tijdens de openingsrace in Australië en is daarvan volgens de medici onvoldoende hersteld. Reserverijder Stoffel Vandoorne vervangt de 34-jarige Spanjaard in Bahrein.

Alonso werd donderdagochtend getest door artsen van de internationale autosportfederatie FIA. Die kwamen na vergelijk van twee CT-scans, die waren gemaakt van Alonso's borst, tot de conclusie dat hij onvoldoende hersteld is om te kunnen racen in Bahrein. Voor de Grote Prijs van China, over twee weken, wordt de coureur van McLaren opnieuw medisch onderzocht.

De wereldkampioen van 2005 en 2006 beleefde angstige momenten in Melbourne, toen hij bij een inhaalactie achterop de bolide van Esteban Gutiérrez reed en vervolgens via een aantal koprollen op hoge snelheid door de lucht vloog en tegen een bandenstapel tot stilstand kwam. Wonder boven wonder stapte Alonso ongedeerd uit het hoopje schroot dat van de McLaren was overgebleven. ,,Ik ben blij dat ik er bij ben in Bahrein'', zei hij dinsdag nog opgewekt.

Alonso, drievoudig winnaar op het circuit van Sakhir, ging er toen nog vanuit dat hij zondag kon gaan racen. Op last van de doktoren moet hij echter aan de kant blijven. Het betekent wel dat de 24-jarige Belgische coureur Vandoorne kan debuteren in de koningsklasse van de autosport.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen