SPORT1 apr '16 21:19

Sanne Wevers met afstand beste op balk

Auteur: ANP Nieuws

COTTBUS (ANP) - Sanne Wevers heeft zich op de tweede dag van het 'Turnier der Meiser' in Cottbus (World Cup) gepresenteerd als favoriete op balk.

ANP
ANP

De Nederlandse turnster, op dit toestel tweede tijdens de EK 2015 in Schotland, was vrijdag in de kwalificatie met afstand de beste. De jury beloonde haar oefening met 14,75 punten. De Duitse Sophie Scheder (14,15) en de Poolse Katarzyna Jurkowska-Kowalska (14,0) bleven het dichtst in haar buurt.

Lisa Top (12,65) plaatste zich niet voor de finale (top acht) op balk, waar ze een keer vanaf viel. Ze revancheerde zich op vloer, een onderdeel dat haar voorkeur geniet. Ze noteerde met 13,85 voor haar vrije oefening zelfs de hoogste score. Jurkowska (13,65) en de Duitse Antonia Alicke (13,45) zijn haar belangrijkste concurrentes.

Voor Top was het de derde finaleplaats, na sprong en brug. Op dat laatste toestel doet ook Wevers zaterdag mee om de medailles. De resultaten stemden Vincent Wevers, die als beider coach optreedt in het oosten van Duitsland, tevreden. ,,We hebben op zes ingezet en vijf finales gehaald. Ik ben hier erg blij mee, want de dames hebben op hoog niveau geturnd.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen