SPORT3 apr '16 08:38

Kunstrijdster Wories eindigt als 22e op WK

Auteur: ANP Nieuws

BOSTON (ANP) - Kunstrijdster Niki Wories heeft zaterdag bij de WK in de vrije kür een paar plaatsen winst geboekt.

EPA
EPA

De negentienjarige Almeerse, die traint in Canada, kwam op het kunstijs in de TD Garden van Boston tot een score van 140,87 en werkte zich daarmee op naar de 22e plek in het eindklassement. De wereldtitel ging naar de pas zestienjarige Russin Evgenia Medvedeva.

Wories mocht voor het eerst meedoen aan het slotstuk van het WK voor de kunstrijdsters. Op de korte kür was de Nederlandse donderdag met 49,86 punten als 24e geëindigd, precies genoeg om zich te kwalificeren voor de vrije kür, waarin om de medailles werd gestreden. ,,Ik reed misschien wel de kür van mijn leven'', zei Wories, die vorig jaar tijdens haar WK-debuut in Shanghai als 32e eindigde.

Medvedeva had zich als derde geplaatst voor de medaillestrijd, maar veroverde dankzij een vlekkeloze oefening het goud met 223,86 punten. De Europees kampioene en WK-debutante verwees de Amerikaanse Ashley Wagner (215,39) naar het zilver, haar landgenote Anna Pogorilaja (213,69) moest genoegen nemen met brons. De Amerikaanse Gracie Gold, die na de korte kür aan de leiding ging, kwam ten val en viel daardoor ook net naast het podium: vierde.

,,Een jaar geleden reed ik nog bij de junioren en nu ben ik wereldkampioen, ik besef het nog niet helemaal'', jubelde Medvedeva. ,,Emoties heb ik op dit moment niet. Die heb ik allemaal achtergelaten op het ijs.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen