SPORT3 apr '16 21:16

Djokovic verslaat Nishikori in finale

Auteur: ANP Nieuws

MIAMI (ANP) - Wat Viktoria Azarenka kan, kan Novak Djokovic ook.

EPA
EPA

De Serviër nam een goed voorbeeld aan de Wit-Russische tennisster en pakte eveneens de dubbel Indian Wells-Miami. In de finale van het toernooi in Florida versloeg hij zondag Kei Nishikori in twee sets: 6-3 6-3.

Djokovic legde alweer voor de vierde keer in zijn loopbaan beslag op de zogenoemde Sunshine Double. In de finale van Miami bleek Djokovic echter niet ongenaakbaar. Hij leverde direct zijn service in en deed dat later in de eerste set nog eens. De drie keer dat hij Nishikori echter brak, bleken afdoende voor setwinst. Vervolgens brak hij de Japanner ook in de eerste game van de tweede set en sleepte die na een lange slotgame binnen.

De Servische nummer één van de wereld mag overigens ook weer een paar records bijschrijven op zijn conto. In Miami won hij zijn 28ste Masters-titel, één meer dan Rafael Nadal. Ook won hij zijn zesde titel op het prestigieuze toernooi, een gedeeld record met André Agassi.

Opvallend genoeg won hij zijn eerste Masters-titel ook in Miami, in 2007. ,,Dat gaf me het vertrouwen, het geloof in mijzelf dat ik zulke grote toernooien kan winnen en grote spelers kan verslaan. Altijd als ik hier terugkom, krijg ik kippenvel. Ik was toen negentien, ik was nog op weg naar de top'', aldus de tennisser achteraf. Hij heeft ook een duidelijk doel voor ogen, met het gravelseizoen voor de deur. ,,Ik heb veel energie en motivatie en hoop op de titel op Roland Garros.''

Overigens deden Pierre-Hughes Herbert en Nicolas Mahut niet onder voor Azarenka en Djokovic. Zij wonnen in het mannendubbelspel zowel in Indian Wells als Miami de finale en konden dus ook een Sunshine Double vieren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen