SPORT8 apr '16 11:13

Sagan met zelfde helpers naar Parijs-Roubaix

Auteur: ANP Nieuws

COMPIÈGNE (ANP) - Peter Sagan kan zondag in Parijs-Roubaix rekenen op de steun van dezelfde zeven ploeggenoten die hem bijstonden bij zijn succes in de Ronde van Vlaanderen.

EPA
EPA

,,We gaan naar deze wedstrijd met Peter als absolute kopman. De andere jongens zijn er om hem voor de finale uit de problemen te houden'', legde ploegleider Tristan Hoffman van Tinkoff vrijdag uit.

Sagan heeft nog geen grootse historie in de Noord-Franse klassieker. Twee jaar geleden werd hij zesde, vorig jaar hield materiaalpech de Slowaakse wereldkampioen uit de kop van de wedstrijd. ,,Het is een onvoorspelbare koers. Ik ga proberen zo veel mogelijk voorin te rijden, maar mijn energie te sparen voor de finale. Ik reken op de hulp van mijn teamgenoten'', zei Sagan die onder anderen steun krijgt van de Italiaan Oscar Gatto en zijn broer Juraj Sagan.

Sagan won de afgelopen weken behalve de Ronde van Vlaanderen ook Gent-Wevelgem, beide zeges maken hem een van de favorieten voor de strijd op de kasseien. ,,Ik heb laten zien dat ik er goed voor sta, maar elke koers is anders. Het zal moeilijk zijn om mijn tegenstanders te verrassen zoals ik dat in Vlaanderen deed. We zien wel hoe de koers zich ontwikkelt en dan is het aan mij om de juiste keuzes te maken.''

Hoffman was er de afgelopen weken bij als ploegleider en zag dat de ploeg goed functioneerde. ,,We slagen erin Peter te helpen op de voor hem ideale manier. Ook nu zijn de andere jongens er vooral om hem uit de problemen te houden en hem voor de kasseistroken in de juiste positie te brengen. De eerste stroken zouden nog niet zo veel stress moeten veroorzaken, maar dan nog moet je voorin zitten.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen