SPORT9 apr '16 17:21Aangepast op 14 apr '16 09:47

Contador eist eindzege Baskenland op

Auteur: ANP Nieuws

EIBAR (ANP) - Alberto Contador heeft zaterdag de Ronde van Baskenland gewonnen.

EPA
EPA

De Spaanse kopman van de Tinkoff-ploeg was in de afsluitende tijdrit in Eibar de snelste en reed Sergio Henao uit Colombia uit de gele leiderstrui.

De verschillen in het klassement waren bij aanvang van de 16,5 kilometer lange klimtijdrit in Eibar klein. Het gat tussen klassementsleider Henao en nummer acht Wilco Kelderman was slechts 1.07 minuten. Op de natte wegen van Spaans Baskenland had Contador 29.13 minuten nodig, achttien tellen minder dan Henao die net als vorig jaar tweede werd in het eindklassement. Nairo Quintana werd tweede in de tijdrit en klom van de zesde naar de derde plaats in de eindrangschikking.

Kelderman had vrijdag tijdens de koninginnenrit zijn klassementsaspiraties al op moeten geven en kon ook in de tijdrit geen potten breken. Hij gaf 2.13 minuten toe op Contador en was daarmee goed voor de dertigste plaats in de tijdrit. In het klassement zakte de LottoNL-Jumbo-renner naar de tiende plaats op 3.14 van Contador. Bauke Mollema (Trek) was na zes dagen fietsen in Baskenland achttiende.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen