SPORT10 apr '16 18:18Aangepast op 14 apr '16 10:09

Tjallingii ziet af en geniet in laatste 'Hel'

Auteur: ANP Nieuws

ROUBAIX (ANP) - Voor de laatste keer bereikte Maarten Tjallingii zondag de wielerbaan van Roubaix na een tocht van iets meer dan 250 kilometer met tal van kasseistroken.

ANP
ANP

De Fries van LottoNL-Jumbo beëindigt na dit voorjaar zijn loopbaan. ,,Ik zei vanmorgen tegen de jongens dat ik van alles zou genieten. Of het nou een valpartij, een lekke band of weet ik wat zou zijn, ik zou genieten. En dat heb ik dan ook gedaan'', vertelde Tjallingii, die in 2011 als derde eindigde in Parijs-Roubaix.

Een hoofdrol in 'de Hel van het Noorden' zat er dit jaar niet in. ,,Op een gegeven moment reed ik lek, ik weet niet eens meer waar precies, maar een lekke band is altijd energieverslindend. Dit was 250 kilometer afzien. E nu ben ik kapot en er ook klaar ermee. Ergens is het ook wel een opluchting dat dit voorbij is, al blijft Parijs-Roubaix een heel mooie koers. En dat iemand als Mathew Hayman wint, dat is toch geweldig? Ik moest wel gelijk denken aan het jaar waarin ik derde werd. Mooi dat het kan in zo’n koers, dat zo’n renner boven komt drijven als winnaar.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen