SPORT15 apr '16 12:01Aangepast op 15 apr '16 14:08

Real Madrid treft Manchester City

Auteur: ANP Nieuws

NYON (ANP) - Recordhouder Real Madrid treft in de halve finales van de Champions League Manchester City.

EPA
EPA

De andere halve eindstrijd gaat tussen Atlético Madrid en Bayern München. Deze topduels rolden uit de balletjes bij de loting vrijdag in het Zwitserse Nyon op het hoofdkantoor van de Europese voetbalbond UEFA.

De 'Koninklijke' uit Madrid veroverde tien keer de belangrijkste Europese beker. Real staat al voor de 27e keer in de halve finales van de Champions League, voorheen de Europa Cup 1. De Portugese vedette Cristiano Ronaldo schoot afgelopen week de Madrilenen hoogstpersoonlijk met drie doelpunten tegen VfL Wolfsburg naar de laatste vier.

Manchester City staat voor het eerst in de halve finales van de Champions League. De Engelse club rekende in de kwartfinales af met het Franse Paris Saint-Germain. City speelt het eerste duel met Real op 26 april in het eigen Etihad Stadion, op 4 mei is de return in Bernabéu.

Verrassing

Bayern München veroverde vijf keer de cup met de grote oren, voor het laatst in 2013 met Arjen Robben als maker van het winnende doelpunt op Wembley tegen Borussia Dortmund. Bayern schakelde in de kwartfinales Benfica uit.

Bij Atlético Madrid ontbreekt nog de grootste Europese clubtrofee. De stadsrivaal van Real stond wel twee keer in de finale. De laatste keer was in 2014, nota bene tegen Real, dat toen in de verlenging sterker was en met 4-1 won. Atlético zorgde voor een daverende verrassing door topfavoriet en titelverdediger FC Barcelona uit het toernooi te spelen.

Finale

Bayern en Atlético stonden in 1974 tegenover elkaar in de finale van de Europa Cup. De Duitsers wonnen. De Madrilenen spelen op 27 april eerst thuis, op 3 mei is de return in München. De finale van de Champions League is op 28 mei in Milaan.

Gerelateerde artikelen