SPORT15 apr '16 12:57Aangepast op 15 apr '16 13:12

Sevilla tegen Sjachtar in Europa League

Auteur: ANP Nieuws

NYON (ANP) - Titelverdediger Sevilla neemt het in de halve finales van de Europa League op tegen Sjachtar Donetsk.

De club uit Oekraïne speelt op 28 april de eerste wedstrijd thuis. Villarreal werd vrijdag bij de loting gekoppeld aan Liverpool. De Spaanse club begint met een thuisduel. De returns zijn op 5 mei. De finale wordt op 18 mei afgewerkt in Basel.

Voor Sevilla is een unieke hattrick in de Europa League mogelijk. De kampioen van 2014 en 2015 plaatste zich voor de halve finales door het Spaanse tweeluik tegen Athletic Bilbao met veel moeite te winnen. Sevilla won ook twee keer de UEFA Cup, in 2006 en 2007.

Sjachtar Donetsk staat voor de tweede keer in de halve finales van de Europa League. De eerste keer was in 2009, toen de club meteen doorstoomde naar de finale en als eerste club uit Oekraïne de Europa League won.

Jacht

Liverpool stootte door naar de laatste vier na een spectaculaire zege van 4-3 donderdag op Borussia Dortmund. De club van trainer Jürgen Klopp gaat op jacht naar zijn vierde succes in het tweede Europese bekertoernooi. De Engelse club won de voorganger, de UEFA Cup, drie keer. Voor het laatst was dat in 2001.

Villarreal speelde als enige club nog nooit de finale. Wel haalde de Spaanse club twee keer eerder de halve finales. Villarreal leunt dit seizoen vooral op zijn Congolese aanvaller Cédric Bakambu, die al negen keer scoorde in de Europa League.

Gerelateerde artikelen