SPORT16 apr '16 14:26Aangepast op 16 apr '16 14:49

Tafeltennisster Li Jie grijpt ticket voor Rio

Auteur: ANP Nieuws

HALMSTAD (ANP) - Tafeltennisster Li Jie heeft zaterdag het felbegeerde ticket voor individuele deelname aan de Olympische Spelen in Rio veiliggesteld.

EPA
EPA

De 32-jarige Nederlandse van Chinese afkomst moest er in het kwalificatietoernooi in het Zweedse Halmstad wel diep voor gaan. Pas na zeven games won ze in de finale van de herkansingen van de Zweedse Matilda Ekholm en was het ticket binnen: 4-3 (5-11 11-5 11-13 11-5 11-8 4-11 15-13).

De weg naar Rio bleek een hele lange in Halmstad voor Li Jie, die vier jaar geleden op de Spelen in Londen de achtste finales haalde en er in 2008 in Peking ook al bij was. In de eerste knock-outronde, waar acht olympische startbewijzen klaarlagen, strandde ze voortijdig en dus was ze aangewezen op de herkansingsronde. Vijf partijen moest ze daarin winnen om een van de laatste tickets te bemachtigen. Na zeges op de Litouwse Ruta Paskauskiene (4-2), de Roemeense Europees kampioene Elizabeta Samara (4-3), de Oostenrijkse Amelie Solja (4-0) en de Servische Anamaria Erdelji (4-3) volgde de beslissende en zwaarbevochten overwinning tegen Ekholm.

Li Jie is de tweede Nederlandse in het individuele toernooi in Rio. Li Jiao plaatste zich vorig jaar al door haar eindzege op de Europese Spelen in Bakoe. Toen versloeg ze in de finale overigens Li Jie.

Oranje mag zeer waarschijnlijk op basis van de mondiale ranking ook een team uitzenden naar Rio voor de landenwedstrijd. Daarin zijn dan Li Jie, Li Jiao en ook Britt Eerland opgenomen. Eerland slaagde er in het OKT in Zweden niet in zich voor het individuele toernooi te plaatsen. De internationale bond ITTF maakt medio mei de uitverkoren landen bekend.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen