SPORT18 nov '15 14:36

Luiten heeft blik al op 2016

Auteur: ANP Nieuws

DUBAI (ANP) - Golfer Joost Luiten heeft de blik al op 2016 gericht.

EPA
EPA

Nederlands beste speler stopt al uren trainingsarbeid in kleine veranderingen in zijn techniek in de hoop op betere resultaten. ,,Ik heb geen topjaar gehad. Ik had er meer van verwacht en op meer gehoopt'', zegt de Rotterdammer op zijn website.

Hij slaat donderdag af in het slottoernooi van de Europese Tour in Dubai. ,,Het is wel lekker om hier het seizoen af te sluiten. Het is hier altijd goed weer, de golfbaan is goed en de greens zijn goed. Ik kan hier goed uit de voeten.''

Luiten speelt voor de zesde keer mee in de seizoensfinale op de sjieke Jumeirah Golf Estates, waar de beste zestig golfers de finale van de Europese Tour afwerken. Voor de winnaar van het toernooi ligt ruim 1,2 miljoen euro klaar. Tevens wordt duidelijk wie de beste speler van het jaar op de tour van 2015 is geweest. De Noord-Ier Rory McIlroy won de zogeheten 'Race to Dubai' vorig jaar en voert ook bij het ingaan van het laatste toernooi het klassement van dit jaar aan.

Topjaren

De Nederlander werd vorig jaar negende en in 2013 zelfs vierde in Dubai. Met die klasseringen bekroonde hij twee topjaren op de tour, maar de cijfers van dit jaar maken duidelijk dat Luiten een matig seizoen heeft gedraaid. Hij beëindigde vorig jaar nog de Race to Dubai als elfde met ruim 2,1 miljoen euro prijzengeld, dit seizoen staat hij vijftigste met zeven ton. Zijn vierde plaats in het Schots Open leverde hem het meeste geld op. Luiten speelde wel beduidend minder toernooien op de Europese Tour omdat hij drie maanden in Amerika golfte. Ook daar vielen zijn uitslagen tegen.

,,Het wilde allemaal net niet samenvallen dit seizoen en dat is frustrerend, maar ik blijf natuurlijk knokken voor een goed resultaat. Hopelijk lukt dat in het laatste toernooi, want mijn lagere positie op de ranglijst betekent niet dat ik niet mee kan doen om de overwinning. Als ik mijn putts maak, kan ik bovenin meedraaien.''

Gerelateerde artikelen