SPORT2 okt '15 17:25Aangepast op 2 okt '15 20:00

Luiten verspeelt terrein op voorlaatste hole

Auteur: ANP Nieuws

ST ANDREWS (ANP) - Joost Luiten heeft in de tweede ronde van het Alfred Dunhill Links Championship aan de Schotse oostkust terrein prijsgegeven.

ANP
ANP

De Rotterdamse golfer sloeg vrijdag op de zeventiende hole van de Old Course in St. Andrews, de beruchte 'roadhole', een dubbele bogey. De twee slagen die Luiten daar inleverde, kwamen hem op een duikeling in het klassement te staan, met een totaal van 142 slagen (-2).

Luiten, die terugviel naar de gedeelde 66e plaats, moet nu zaterdag op de baan van Carnoustie een goed resultaat boeken om mee te mogen doen aan de finale. Tot dat fatale moment speelde de beste Nederlandse golfer goed en had hij drie birdies en een bogey genoteerd. ,,In een klap teniet gedaan doordat ik mijn ijzer-6 van midden fairway net rechts naast de green sloeg. De bal stuiterde flink door en kwam tegen de muur aan te liggen. Ik kon niets anders doen dan opzij spelen'', omschreef hij de pech.

De Engelsman Jimmy Mullen handhaafde zich bovenaan door een ronde van drie onder par in St. Andrews. Hij kreeg gezelschap van landgenoot Anthony Wall, die in het bekendste Schotse golfplaatsje tot 68 (-4) kwam. Ze hebben één slag voorsprong op een internationaal viertal, onder wie de Ierse neo-prof Paul Dunne en Welshman Jamie Donaldson. Deze maakte in het rijtje kanshebbers de grootste sprong door een ronde van 65 op Kingsbarns.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen