SPORT22 apr '15 14:55

Mercedes: geen haast met motor-aanpassing F1

Auteur: ANP Nieuws

STUTTGART (ANP) - Mercedes voelt zich niet geroepen zijn Formule 1-krachtbron binnenkort al een grote revisiebeurt te geven.

Niki Lauda. EPA
Niki Lauda. EPA

Teamadviseur Niki Lauda meldt in de Gazetta Dello Sport dat de Duitse renstal zijn reglementair ingeperkte verbeteringsmogelijkheden liever pas in de tweede seizoenshelft inzet. Dit ondanks de door concurrent Ferrari voor de Grand Prix van Canada in juni aangekondigde grondige motorrevisie.

,,Dit was nog maar de vierde race", zegt Lauda naar aanleiding van de Grand Prix van Bahrein, waar Ferrari Mercedes dicht op de hielen zat. ,,Het lijkt nu misschien een nadeel, maar we profiteren er in de tweede seizoenshelft van, wanneer het er echt om gaat." Lauda vertelt dat Mercedes wel net als Ferrari ,,grote veranderingen aan de auto zelf" heeft aangebracht voor de volgende race, op 10 mei in Barcelona.

Vorig seizoen domineerde Mercedes de Formule 1, terwijl Ferrari voor het eerst sinds 1993 geen grand prix won. Dat het gat dit jaar heel wat kleiner is, verbaast Lauda niet. ,,Vorig jaar was uitzonderlijk, en ik had niet de illusie dat we dit jaar weer zo konden domineren. Je staat in de Formule 1 altijd onder druk", aldus de Oostenrijkse ex-coureur. ,,Ferrari heeft geleerd van vorig jaar, en het team heel effectief gestructureerd."

Lauda voorspelt ook dat Mercedes-coureur Nico Rosberg zijn goede vorm hervonden heeft, na in de eerste races verslagen te zijn door teamgenoot Lewis Hamilton. ,,Nico was in Bahrein weer op zijn best. Soms zitten rijders even niet lekker in hun vel, maar hij is daar weer uitgekomen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen