SPORT21 jul '15 13:12

Sky bestrijdt speculaties met data

Auteur: ANP Nieuws

GAP (ANP) - Wielerploeg Sky heeft dinsdag data vrijgegeven die de prestaties van Chris Froome in de tiende etappe in de Tour de France illustreren.

EPA
EPA

De ploeg bindt daarmee de strijd aan met beweringen dat de leider in de Ronde van Frankrijk 'bovennatuurlijk' presteerde op de Col de Soudet, aldus internationale media.

De Franse wetenschapper Pierre Sallet stelde vorige week vraagtekens bij de prestaties van de Brit. Hij analyseerde de klimprestaties van de geletruidrager en kwam tot de conclusie dat Froome 7,04 watt/kilogram had getrapt. ,,Alle renners die in het verleden boven de 7 watt kwamen, zijn later op doping betrapt'', aldus Sallet.

Maar Sky pareerde op de rustdag in Gap die bewering met eigen metingen. Froome trapte 'slechts' 5,78 watt per kilogram. Zijn hartslag was gemiddeld 158 slagen per minuut en de pedalen van de klassementsleider maakten 97 omwentelingen per minuut. ,,Ik weet niet zeker of die getallen echt iets oplossen, maar ik vind dat we zo open en transparant zijn als het maar kan'', zei Froome tegen de Britse krant The Guardian.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen