SPORT9 jan '15 13:15Aangepast op 9 jan '15 19:24

Negende WK snowboarden voor Sauerbreij

Auteur: ANP Nieuws

BAD GADSTEIN (ANP) - Nicolien Sauerbreij kan later deze maand voor de negende en tevens laatste keer deelnemen aan de WK snowboarden.

ANP
ANP

De olympisch kampioene van 2010 is vrijdag alsnog geselecteerd voor de titelstrijd van 15 tot en met 24 januari in het Oostenrijkse Kreischberg. De Amsterdamse zet in februari een punt achter haar topsportbestaan.

Ook Michelle Dekker mag naar de WK. De 18-jarige maakt haar debuut. Dekker eindigde vrijdag bij wereldbekerwedstrijden in het Oostenrijkse Bad Gastein als elfde. Sauerbreij werd er zeventiende. Beide snowboardsters komen in Kreischberg uit op zowel de parallel slalom als de parallel reuzenslalom.

,,De zeventiende plek is natuurlijk balen, maar in mijn eerste run was ik zesde en daar kan ik zeker vertrouwen uit halen met het oog op de WK'', vertelde Sauerbreij na haar races in Bad Gastein. ,,De reuzenslalom blijft toch vooral mijn onderdeel en de trainingen daarop gaan heel goed. Alles is erop gericht om op de WK te gaan knallen.'' Haar beste resultaat op de WK was vier jaar geleden, toen Sauerbreij zilver behaalde op de parallel slalom.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen