SPORT2 apr '15 23:43

Van Barneveld redt zichzelf in Manchester

Auteur: ANP Nieuws

MANCHESTER (ANP) - Darter Raymond van Barneveld is donderdagavond in Manchester ontsnapt aan uitschakeling in de Premier League.

EPA
EPA

De titelverdediger uit Den Haag stelde in de negende en laatste speelronde van de eerste competitiehelft tegen wereldkampioen Gary Anderson uit Schotland een vereist punt veilig: 6-6. Daarmee belandde Van Barneveld op zes punten, evenveel als nummer negen Peter Wright. Op basis van het legsaldo lag de excentrieke Schot uit het lucratieve toernooi.

Van Barneveld wist bij een voorsprong van 6-4 dat hij zich voor de volgende ronde van de Premier League had gekwalificeerd. Daarna zakte zijn concentratie iets in. Hij liet vier winstkansen onbenut, waardoor Anderson toch nog op gelijke hoogte kon komen.

Michael van Gerwen behield in Manchester zijn ongeslagen status. De Brabander versloeg in Manchester de Engelsman James Wade met 7-4. Voor 'Mighty Mike' was het zijn zevende zege in de Britse profcompetitie. De standvastige koploper speelde tot dusver twee keer gelijk.

Met Wright haalde ook de Belg Kim Huybrechts de tweede competitiehelft niet. De Premier League gaat met de overgebleven acht spelers verder.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen