SPORT14 mrt '15 14:33Aangepast op 14 mrt '15 14:52

Zilver voor Knegt op 1500 meter

Auteur: ANP Nieuws

MOSKOU (ANP) - Sjinkie Knegt heeft zaterdag bij de wereldkampioenschappen shorttrack in Moskou de zilveren medaille behaald op de 1500 meter.

Archiefbeeld van Sjinkie Knegt. ANP
Archiefbeeld van Sjinkie Knegt. ANP

De regerend Europees kampioen moest in een spannende finale alleen de Rus Semen Jelistratov voor zich dulden. De Canadees Charles Hamelin werd derde.

Daan Breeuwsma eindigde als zesde en laatste. Knegt behaalde eerder dit seizoen voor eigen publiek in Dordrecht de Europese titel.

Hij dacht zaterdag heel even dat hij goud had gepakt op de 1500 meter. Maar de Rus zette zijn schaats net iets eerder over de streep. ,,Ik dacht wel een klein beetje dat ik gewonnen had'', zei Knegt na afloop tegen de NOS. ,,Maar helaas was het net niet. Ik heb in de halve finales net iets te veel gegeven en moest dat in de finale wel een beetje bekopen. Ik heb toch wel tot het laatst meegestreden in de finale, maar helaas was het net niet.''

Met zijn tweede plek lijkt Knegt wel goede zaken te hebben gedaan voor het algemeen klassement. ,,We zullen straks op de 500 meter zien wat het zilver waard is'', stelde Knegt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen