SPORT7 jan '15 09:28

Sven Kramer kan Rintje Ritsma voorbij

Auteur: ANP Nieuws

TSJELJABINSK (ANP) - Met zes gouden medailles, twee keer zilver en twee keer brons staat Rintje Ritsma in het 'eeuwige' EK-klassement nog altijd op de eerste plaats.

ANP
ANP

Sven Kramer kan zijn Friese provinciegenoot komend weekeinde bij de Europese allroundkampioenschappen in Rusland echter voorbij steken. De Nederlandse kampioen staat eveneens op zes Europese titels (plus een keer zilver). Met een zevende triomf in Tsjeljabinsk is Kramer de nieuwe koning van de EK.

Jan Blokhuijsen ontbreekt als titelverdediger. De kopman van Team Corendon beleefde een zeer teleurstellend NK afstanden en NK allround. Hij heeft zijn seizoen inmiddels al beëindigd.

Met Kramer verschijnen ook Wouter olde Heuvel en Koen Verweij aan de start. Verweij eindigde vorig seizoen bij de EK allround in Hamar als tweede.

Bij de vrouwen is Ireen Wüst titelverdedigster. De schaatskoningin van Team Continu is gebrand op haar vierde EK-goud. Recordhoudster is de Duitse Gunda Niemann-Stirnemann met acht Europese titels. Met Wüst doen ook Jorien Voorhuis en Linda de Vries mee aan de EK in Rusland.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen