SPORT24 jul '15 11:53

Verstappen tiende in rommelige training

Auteur: ANP Nieuws

BOEDAPEST (ANP) - Max Verstappen heeft vrijdag in de eerste vrije training van de Grand Prix van Hongarije de tiende tijd gereden.

Archiefbeeld. EPA
Archiefbeeld. EPA

De Brit Lewis Hamilton was het snelste in de training, die onder meer werd ontsierd door een zware crash van de Mexicaan Sergio Perez.

Perez slipte na ruim een uur na een te wijde bocht op de Hungaroring. De coureur van Force India spinde en belandde uiteindelijk op zijn kop op het circuit omdat zijn rechtervoorwiel afbrak. Perez kwam er zonder kleerscheuren vanaf en nadat de rommel was opgeruimd, maakten veel coureurs van het resterende kwartier gebruik om een betere tijd te rijden.

Ferrari-Fin Kimi Raïkkönen reed echter met nog vijf minuten te gaan zijn voorvleugel aan diggelen, waardoor de race opnieuw stil kwam te liggen en Max Verstappen zijn poging om een betere tijd te realiseren, moest staken. Hamilton bleef Mercedes-stalgenoot Nico Rosberg uit Duitsland en Raïkkönen voor. Verstappen was bijna twee seconden langzamer dan Hamilton, de klassementsleider in dit seizoen van de Formule 1.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen